19 Mayıs 2014 Pazartesi

İngilizce Öğrenmek Bize Ne Katar?


İngilizce Öğrenmek Bize Ne Katar?

       İlk küresel ortak dil olarak tanımlanan İngilizce, uluslararası iletişimin anahtarıdır. Dünya üzerinde en çok bilinen dillerden biri olan İngilizceye hâkim olmak, bir ayrıcalık değil gerekliliktir. Günlük hayatın birçok aşamasında karşımıza çıkan İngilizce, değişen dünyanın etkisiyle bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bugün hangi ülkeye giderseniz giden İngilizce bildikten sonra büyük zorluklarla karşılaşmazsınız. İngilizcenin ortak dil olmasının önemi bu gibi yerlerde çok daha iyi anlaşılıyor.

     Uluslararası ticaret ve turizm hacminin büyümesi, kültürel olarak modernleşmeye gidilmesi hayatımıza birçok İngilizce kelime kazandırdı. Bu durum ülkemizdeki tabelalar, levhalara kadar uzandı. Bu hiç dil bilmeyen insanlar için bile, göz aşinalığı oluşturduğundan son derece avantajlıdır. Aynı zamanda bizim ülkemizin de globalleşen dünyanın bir parçası olduğunun göstergesidir.



     Uzak doğu dilleri, Slav dilleri gibi farklı alfabedeki yabancı dillere göre öğrenimi çok daha kolay olan İngilizce, hemen her yerde ulaşılabilecek eğitim olanaklarına sahip. Dil öğrenmek isteyenler, onlara sağlanan bu gibi imkânlara kolayca ulaşıp uluslararası bir iletişim ağının parçası olabilirler. 

      Modern zamanların en aranan özelliklerinden olan İngilizce öğrenmek, göründüğü kadar zor değildir. Biraz çaba ve devamlılıkla kısa bir zamanda öğrenebileceğiniz yazılı ve sözlü olarak bulunan birçok materyalle ve sosyal aktiviteler ile pekiştirebileceğiniz bir dil olan İngilizcenin, hayatınızın her alanında faydasını göreceksiniz. İngilizce öğrenerek eğitim ve kültür kalitenizi standartların üzerine çıkarabilirsiniz. Başka diller bilmek size yabancı dünyaların kapısını sonuna kadar açar ve yabancı kültürlerin bir parçası olmanızı sağlar.

1 yorum :

  1. Thanks a bunch for sharing this with all people you actually realize what you are
    talking about! Bookmarked. Please additionally talk over
    with my site =). We may have a hyperlink change arrangement between us

    Feel free to visit my web page: Dre Beats Headphones

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Yandex.Metrica